Even voorstellen

Mijn naam is Jeannette de Kramer en ben Praktijk Windhorse ruim 10 jaar geleden gestart in Zuidwest Friesland. Ik ben opgeleid als Natuurgeneeskundig Orthomoleculair therapeut en beheers verder een aantal aanvullende disciplines (zie werkwijze). Met belangstelling volg ik alle nieuwe ontwikkelingen.

Mijn basiskennis ligt op het gebied van voeding, Orthomoleculaire Geneeskunde, Epigenetica en klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) . Dit is een jonge wetenschappelijke stroming met een nieuwe benadering op gebied van ziekte en gezondheid. Voorkomen van ziekte door een gezonde leefstijl en een gezond emotioneel evenwicht komt hier samen en is een beknopte omschrijving. 

Preventie staat dus hoog in het vaandel maar het blijkt ook uitermate effectief bij chronische ziektebeelden die een relatie hebben met leefstijl factoren. Veel van de bekende lichamelijke klachten hebben een relatie met voeding. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging MBOG en volg nascholingen en mijn motto is life long learning…

https://vimeo.com/293372338

Mijn benadering is te kijken naar processen en systemen. Ik ben geen voorstander van veel supplementen, want wat je met voeding kan oplossen is natuurlijk veel makkelijker, leuker en langer vol te houden. Het is dus fijn om te weten wat, welke combinaties, hoeveel en waarom. Soms is het wel nodig om ernstige tekorten even bij te spijkeren met suppletie om een proces op gang te helpen en voor meer energie. Energie heb je namelijk nodig om te veranderen en te groeien.

Mijn andere kwaliteit ligt in mensen begeleiden op mentaal emotioneel vlak, daar waar het fysieke in het emotionele grijpt. Het ontdekken van blokkades, als het even niet zo soepel loopt, want energie moet namelijk wel stromen. Dit kan zich uiten in fysieke processen (organen, systemen die minder goed werken). Stress om er maar een te noemen in relatie tot o.a. maag en darmproblemen. Ben je op zoek hier wat dieper te kijken en wil je meer weten over de oorzaak en hoe hier mee om te gaan? Dan nemen we dat mee in jou proces.

Samen gaan we kijken naar wat haalbaar is en wat je doelen zijn:

  • gewichtsregulatie – afvallen/ aankomen
  • darmproblemen – voedingsintoleranties
  • chronische ziektebeelden -metabool syndroom / diabetes / immuun problemen, enz.
  • stress gerelateerde klachten/ slaapproblemen/ burn out/
  • zit jou klacht er niet bij – neem contact op, dan bespreken we de mogelijkheden

Binnen enkele sessies ben je op fysiek niveau al redelijk op jou spoor, lopen moet je zelf doen en jij bepaald het tempo en hoe ver je daarin wilt gaan. Ik monitor je proces en of je doelen kloppen en haalbaar zijn.